google4d18f910fe543f87.html

Referat

Tilbake til oversikten

Vellykket sangmøte i Skjærgårdshallen


Omkring 1600 mennesker var samlet i Skjærgårdshallen i Langesund, til årets siste sangmøte i regi av stiftelsen Evangeliske Sanger i Sør, lørdag 15. oktober.

I det flotte høstværet over Østlandet samlet folk seg fra land og strand. Over ett og et halvt tusen mennesker tok denne lørdags ettermiddag turen til Bamble kommune i nedre Telemark, nærmere bestemt til Skjærgårdshallen i Langesund. Det var folk helt fra flere steder på Vestlandet, samt fra Sørlandet og hele Oslofjord-regionen.

Her var det duket for et stort sangmøte, og komitéen hadde samlet i alt 10 forskjellige aktører, i tillegg til norsk-afrikanske Itohan Precious Moses som også ble intervjuet.

Hovedgjesten denne gangen var svenske Mikael Järlestrand, som også holdt kveldens appell. Det svenske ekteparet Johan & Gunilla Sigvardsson med sine harmoniske sanger og sitt vakre gitarspill var også et svært kjærkomment besøk fra “broderfolket” i øst med god evangelisk forkynnende sang. 

Av norske aktører var den ikke ukjente Gunstein Draugedalen endelig kommet med denne gangen, og med sin kraftfulle og fyldige bass leverte han sine “saker” på en sikker og overbevisende måte. Av lokale aktører stilte flg. som flotte representanter og sangvitner for sin landsdel: Torill Helene Roksvåg (Skien), Berit og Arne Øystein Rambekk (Porsgrunn) og Evangeliekoret (Skien). Fiskarlaget, som var aktive for over ti år siden, hadde et virkelig flott “comeback” for anledningen. Solistene Jan Lystad og Aril Bordøy hadde fått med seg 3 fra det gamle orkesteret. De sang to sanger fra sitt gamle reportoar («Hvor lenge er det» og «Det gamle bedehuset») og en nyskrevert sang. Mannsmusikken fra Greåker Frikirke gledet de frammøtte med sin friske sang og fremførte bl.a. tittelkuttet fra sin CD, «Et folk er på reise». Flekkerøy Sangkamerater fra Flekkerøya har helt fra starten i 1998 vært et sikkert “ankerlag”, og heller ikke denne gangen skuffet de sitt “publikum”!

At det skulle lykkes å få en verdensmester i plystring med på et slikt arrangement, var nok en stor overraskelse for mange, og Tormod Borgen Rogne (Barkåker) virkelig både overrrasket, varmet og rørte de fleste! Da han på en glitrende måte fremførte bl.a. Den Hellige stad – med flott piano-akkompagnement fra kveldens solide musikalske leder Torill Torp Kjenndal –, var det flere som måtte “opp i øyekroken” etterpå. Heller ikke må glemmes kveldens store “husorkester” som sammen med T. Kjenndal beriket kvelden og satte “farge” på hele arrangementet!

Møtet ble åpnet med velkomst og bønn av formann i hovedkomitéen, Geir Øynes, som deretter overlot ledelsen til redaktør (Evangelisten) og daglig leder (Evangeliske Sanger i Sør), Per Nygard. Begge understreket selve budskapets særlige betydning i et slikt møte som er mer et vekkelsesmøte enn en konsert. 

Sangmøtet var delt opp i to avdelinger, først ca. 2 timer, så en times pause hvor folk kunne kjøpe både mat og drikke, samt innspillinger av de forskjellige aktørene – og til slutt ca. en og en halv times program.

Mikael Järlestrand, som i første avdeling holdt appellen, kom også mot slutten av møtet med en sterk innbydelse til omvendelse og særskilt forbønn til fornyelse og ny frimodig vandring og tjeneste! Mange rakte opp hånden og fikk hjelp!

Søndag formiddag den 16. oktober var det “jubileumsgudstjeneste” for 100-årsjubilanten Bladet Evangelisten i Evangeliehuset (Porsgrunn), pinsevennene sitt lokale. Kurt Urhaug innledet og delte noe av Evangelistens historikk og visjon. Dagens preken ble holdt av Mikael Järlestrand, som igjen deltok med flere inspirerende sanger. Johan & Gunilla Sigvardsson var også her med å berike møtet – med gode sanger, fine vitnesbyrd og sin enkle og varme “væremåte”. Samlingen ble ledet av Per Nygard.

En stor festhelg er lagt bak, og bare evigheten vil åpenbare hvilke frukter det ble. Men allerede nå er det mange som spør etter neste tilsvarende arr.ment i regi av ESIS. En regner med at dette kan bli tidligst mot slutten av april 2012 – og sannsynligvis på Sørlandet. Men i mellomtiden kan folk glede seg til at DVD-ene fra Kongeparken i pinsen 2011 snart er ferdig – og i neste omgang til også DVD-ene fra Skjærgårdshallen! Så har du ikke husket å bestille, er det bare å ta kontakt med: 

Bladet Evangelisten 38 02 63 57 – post@evangelisten.no

web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2016