google4d18f910fe543f87.html

Referat

Previous

Tilbake til oversikten

Sprengfulle lokaler i Egersund Arena.


Pinsevennenes ”storstue" Evangeliehuset i Egersund (Egersund Arena) med plass til 680 mennesker var helt sprengfullt lørdag 1. oktober under Evangeliske Sanger i Sør (ESIS) sitt stormøte denne solfylte og fine høstdagen. Ytterligere fremmøtte (ca. 50 stk.) ble imidlertid plassert i den flotte og romslige foajeen like utenfor - hvor det var god videooverføring på storskjerm. 

Pastor Per Bjarne Audenby var da også et eneste stort smil da han fikk den store glede å ønske velkommen til dette 43. arrangementet i regi av ESIS. Hans korte resymé av menighetens og øvrige HK-medlemmers arbeid frem mot dette arrangementet vitnet om stor aktivitet, mye arbeid, men også stor takknemlighet for å få arrangere dette. I sin hilsen videre tok han utgangspunkt i Joh. 3,16 om en evig og kjærlig Gud som ofret sin eneste sønn som redning for en fortapt menneskeslekt.


Per Nygard - som ledet det hele på sin inderlige og dyktige måte - takket for et uvanlig godt og nært samarbeid ett års tid og som oppleves som et stort bønnesvar fra først til sist. 
Han understreket nødvendigheten av å ta vare på den store evangeliske sang- og musikkskatten som vi har – og om hvor viktig det er at denne fornyes, holdes i hevd og tas tilbake i våre forsamlinger - og ikke minst i vår hverdag rundt om i det enkelte hjem, slik det var i de forrige generasjoner.

Etter fellessangen ”Syng evangeliet om Jesus” hvor det virkelig ljomet i den store hallen, var det Bjerkreim Syngjande Kameratar (7 menn i alderen 24-41 år)som gledet oss med ungdommelig og kraftfull sang – akkompagnert av ESIS sitt dyktige husband under ledelse av Johnny Verdal. 

Lokalt fra området (Soknedal) var det operasanger og ”verdensstjerne” Bodil Arnesen. Nakkehårene nesten ”reiste seg” når de høye, vakre tonene fylte rommet.

Også denne gangen var vi så heldige å få med oss den kjente svenske sangeren og pastoren Mikael Järlestrand, som er blitt en ekte og kjær norgesvenn gjennom sine mange besøk og opptredener her i landet. Heller ikke denne gangen skuffet han sitt forventningsfulle publikum gjennom sine fire flotte sanger og hjertevarme forkynnelse, vitnesbyrd og innbydelse. 

Synnøve Aanensen er også blitt en kjær og elsket sanger (fra Karmøy) som med sin smittende fremtreden når inn til hjertene med sine vakre sanger og enkle vitnesbyrd. Et ekstra ”løft” ble det også gjennom duett med Mikael Järlestrand. Disse to ledet også allsangen som også er viktige innslag i et slikt sang- og musikkmøte hvor sangskatter og vekkelsesarv skal ivaretas. 

Den kjente og aldrende forkynner, sanger og malerkunstner Odd Dubland (fra Dirdal) har et stort og forventningsfullt publikum på disse kanter av landet, og han skuffet dem ikke med sine kjente sanger akkompagnert av eget pianospill. 

Fra Flekkefjord kom duetten Anne Lise Myre Nilsen og Arvid Nedland sammen med sine egne musikere. Dette var et helt nytt bekjentskap i ESIS sin sammenheng, men disse dyktige sangerne og musikerne er vel kjent fra bedehussammenheng i regionen.

I første avdeling var det som vanlig et sterkt og gripende intervju, denne gangen med den unge moren (i trettiårene) Solrunn Beate Namsvatn Ånestad (bor i Sandnes med sin familie). Hun fortalte gripende og sterkt om deres første barn som etter 18 ukers svangerskap ble konstatert å ha ryggmargsbrokk og vannhode - med de mulige komplikasjoner som ville måtte følge av dette. Derfor ble hun fra legehold og helsevesen anbefalt sterkt å abortere. Men både hun og mannen var veldig bevisst og avklart i dette spørsmålet og stod i mot presset!

Gjennom bilder på storskjerm fikk publikum et nært og sterkt inntrykk helt fra fødsel (keisersnitt) og videre utvikling frem til i dag som 11-åring. Emma levde altså opp og er i dag en sprudlende jente som ”farter rundt” i rullestol og er ofte midtpunktet så vel på skolen som i hjemmet med sine to søsken. Vi fikk høre om mange hverdager, men midt gjennom alt ble det et sterkt vitnesbyrd om hvordan Herren har velsignet og båret hele familien gjennom dette og hvordan det har gitt dem en helt ny dimensjon - så vel i hverdag som i fest. 

Etter pausen var det på nytt sanginnslag med Mikael Järlestrand, Synnøve Aanensen og Bodil Arnesen.

Fra nærmiljøet i Egersund (Helleland) - kom solstrålen Sikke Marie Sandstøl som med sin sprudlende opptreden og flotte sanger gledet mange hjerter sammen med egen dyktig pianist. 

En annen kjent sanger fra Karmøy var Dag Arne Saltnes – vel kjent som sanger med Åge Samuelsen sine originale sanger, sitt dyktige gitarspill i kjent Chet Atkins-stil og ellers i utradisjonell sangstil. Det var tydelig at dette falt i god smak hos publikum. 

Den eneste som fortsatt er fast med på ESIS sine sangmøter, er Odd Bergum fra Kristiansand. Selv om han har passert 80 år, er stemmen fortsatt sterk, klar og varm. Hans ”foredrag” av sangene skaper atmosfære og når publikum på en helt enestående måte. 

I sin appell og innbydelse understreket Mikael Järlestrand det sentrale budskap i evangeliet og gav en varm innbydelse til frelse og forbønn, og mange gav til kjenne at de ønsket dette. 

I kollekt til arbeidet som drives i og ut fra ESIS ble det gitt hele kr. 41.680,- som var et skikkelig håndslag og anerkjennelse til det arbeidet ESIS driver og fortsatt står i. 

Bespisningen av langt over 700 mennesker i løpet av 45 minutter i pausen var selvsagt en stor utfordring selv for et erfarent og dyktig vertskap (Evangeliehuset), men de mestret oppgaven mønstergyldig, og det ble nok og rikelig mat for alle som ønsket det. 


Flere av aktørene sammen med ESIS hadde hver sin salgs-stand med DVD-er, CD-er og bøker, som publikum fikk kjøpe med seg. 

På søndag var det fire møter kl. 1100 i hhv Egersund kirke, Helleland kirke, Egersund Bedehus og Evangeliehuset hvor flere av aktørene fra lørdagen deltok med sang, tale og info om ESIS.


Med et slikt overveldende fremmøte, aktørenes og musikernes høye kvalitet og de mange  positive tilbakemeldingene etter arrangementet varmer, inspirerer og motiverer styret i ESIS til å fortsette planleggingen av nye arrangement også neste år og årene videre.


 (NB: Klikk på bildene for å se dem i stor størrelse!)

web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2016