google4d18f910fe543f87.html

Referat

Previous

Tilbake til oversikten

Evangeliske Sanger i Sør med nytt storarrangement i Grimstad.


Det ble en utrolig flott sangkveld i Normisjonshallen, Grimstad sist lørdag der Evangeliske Sanger i Sør (ESIS) holdt sitt 49. sangmøte i rekken og hvor ca. 700 mennesker var samlet for å lytte til evangeliet gjennom ord og toner.


Dessverre hadde Arne Pareli meldt forfall p.g.a. svikt i stemmen bare en dag tidligere, men de øvrige sju aktørene deltok med alt fra de rolige til de mer friske evangeliske sangene.

ESIS sitt eget husband med dyktige musikere backet opp flere av sangerne i tillegg til de fire fellessangene som ble sunget.

Våre svenske gjester, Carina & Jard Samuelson, gledet de frammøtte med i alt seks sanger fra sitt rikholdige repertoar av kjente og kjære ”läsarsånger”.

Gjenhøret med både Odd Bergum (Kristiansand), Bente Risdal (Vennesla) og Anita Johanne Kristensen (Hauge i Dalane) skapte en enestående atmosfære både med flott fremføring, godt budskap og sterke vitnesbyrd. 

Dette ble fulgt opp på en god måte av de ”nye” gruppene i ESIS sammenheng: Grace – fire yngre damer og tre menn fra Randesund (Kristiansand), Sevlandsgutane - 11 ”friske” yngre menn – sangere/musikere - fra Karmøy og et sammensatt kor av godt voksne kamerater fra hhv Randesund og Konsmo, som alle på hver sin måte gledet den store forsamlingen.


Iraneren Shervin Ebrahimian fra Betania Arendal, ble intervjuet av møteleder Per Nygard.
Han fortalte om sin flukt fra det iranske regimet og hvordan han fra 18-årsalderen havnet i et forferdelig narkotikamiljø i Norge som ”fanget ham” og ødela livet hans gjennom 11-12 år.  Men i det han i ferd med å oppgi alt og ta sitt eget liv, møtte Gud ham så sterkt gjennom en kassett med kristen sang og vitnesbyrd at det overbeviste ham og medførte at han bad Jesus komme inn i sitt liv og han ble løst umiddelbart både fra Islams grep og narkotikaen sin sterke fangenskap. 

Shervin E. holdt også en sterk andakt og innbydelse i slutten av møtet. 

Arrangementmessig gikk alt smertefritt – som vanlig dyktig ledet av Per Nygard. Lydmessig ble det også meget vellykket – profesjonelt utført og koordinert av Trond Teiesdal. 

Stabsmedlemmene Geir Øynes og Eva Nørstrud Bjerke med hhv ansvar for opptak/streaming ut på nettet/markedsføring og koordinering av de mange oppgaver knyttet til et slikt arrangement, ble som vanlig solid og sikkert utført. 

I det flotte solskinnet over Sørlandsbyen hygget folk seg i og utenfor hallen så vel før arrangementet som i pausen under møtet. 

Mange kom også i bobiler, som de kunne parkere tett opp til hallen og Bibelskolen, som ligger i naturskjønne omgivelser nær sjøen utenfor Grimstad by. 

søndag formiddag deltok noen av aktørene med tale og sang i Betania i Arendal (med Jard & Carina), Misjonshuset i Grimstad og Menighetssenteret i Froland. Søndag kveld var det møte på Sødal Bedehus i Kristiansand. Det ble flotte møter med godt fremmøte. 

Fellesnevner gjennom helgen ble omsorgen for sjelene som ”kan vinnes ved sang”. Det ble mange gode tilbakemeldinger, takknemlige håndtrykk og sterke oppmuntringer til å fortsette dette viktige arbeidet og ikke la seg stanse av tidens forflating av det åndelige budskapet - så vel i sang som i vitnesbyrd/tale. 


Med disse sterke og gode opplevelsene i møte med fin sang/sangglade mennesker og rikt fellesskap ser en med stor frimodighet videre fremover og i planleggingen av neste store arrangement i KVS Lyngdal, lørdag 12. oktober.

(NB: Klikk på bildene for å se dem i full størrelse.)

web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2016