google4d18f910fe543f87.html

Valderøykvartetten

Previous


Valderøykvartetten er en gjeng glade gutter som ser det som vår oppgave å formidle evangeliet om Jesus gjennom sang. Med Valderøy bedehus som tilholdssted og utgangspunkt deltar vi i ulike sammenhenger, både i og utenfor bedehusmiljøet.

1973 regnes som året vi startet opp, altså en del år siden, og tiden vi har fått vært i tjeneste til nå har brakt oss over det ganske land. Møtet med mennesker rundt omkring, sammen i sang og vitnesbyrd med Jesus i sentrum, er inspirasjonen og drivkraften i det vi holder på med. Det har også beriket vår liv på en fantastisk måte. 

I dag er det 11 personer i et aldersspenn på ca 35 år som utgjør det som kalles Valderøykvartetten. Kun fire har vi aldri vært, men vokaldelen har alltid vært kvartett. I tillegg er vi 6 musikere og 1 tekniker.

Vi henter veldig mye inspirasjon fra amerikansk Southern Gospel musikk, og musikkstilen ligger nært opp til denne tradisjonelle mannskvartett formen, med 4 stemt sang i arrangement som strekker seg fra dyp bass til lys tenor. Også en god del av sangrepertoaret kommer opprinnelig fra amerikansk Southern Gospel, men alt synges på norsk. Musikken består av piano, el-gitar, akkustisk gitar, bass og trommer.

Opp gjennom årene har det blitt noen musikkutgivelser. Den første var på kassett i 1982. Siste innspilling ble gjort i 2009 og sanger fra utgivelsene spilles nå jevnlig på nærradiostasjoner rundt om i Norge. Noen vil sikkert også dra kjensel på oss fra videoserien ”Evangeliske Sanger i Sør” og fra satellittsendte TV-program for Visjon Norge.

web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2016