google4d18f910fe543f87.html

Gunstein Draugedalen

Tilbake til oversikten

Gunstein Draugedalen (født 28. september 1946 i Kviteseid i Telemark) er en norsk sanger og komponist. Han er mest kjent for sine tolkninger av evangeliske sanger fra den kristne bedehustradisjonen, og som han med sin særegne formidlingsevne og store stemmeprakt har løftet opp på høyt kunstnerisk nivå. Draugedalen utmerker seg med sin personlige formidlingsevne og en sjelden stemmeprakt som rommer et bredt følelsesmessig register fra det ømme og sarte til det maskuline og storslagne.

Gunstein Draugedalen er utdannet ved Musikkonservatoriet i Oslo (senere NMH) med Gunnar Martinsen som lærer, og ved Ansgar bibelskole i Oslo.

Han debuterte med sin barytonrøst på EP’en Jeg følger min frelser i 1964. Siden har det blitt over 40 soloinspillninger og et samlet salg på over 250 000 eksemplarer. På Om hundrede år er allting glemt fra 2003 tok Draugedalen for seg Knyt Hamsund-tekster som han han selv med stort hell har tonesatt.Draugedalen har også tonesatt en rekke andre poeter som Trygve Bjerkrheim, Åse-Marie Nesse, Trygve Naper, Oddmund Haugen og Haldis Reigstad. "Doggdropen" og "Tett ved sida mi går Jesus" er Draugedalens mest kjente sanger.

Draugedalens innspilling av CD-en "Blott en dag" fra 2007, sammen med den svenske pianisten Lennart Jernestrand - ble kåret til årets beste kristne plate i avisa Vårt Land. Draugedalen har ved siden av sin sangkarriere også virket som pastor i Det norska misjonsforbunds menighet i Kristiansund samt i en årrekke vært innehaver av Conradis begravelsesbyrå i Grimstad.

Draugedalen har fire voksne barn og er i dag bosatt på Tjøme i Vestfold med sin ektefelle Inger.

web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2016