google4d18f910fe543f87.html

Referat

Tilbake til oversikten

Fullsatt sal og glad bedehussang i Idrettshallen, Notodden


“Syng evangeliet om Jesus” runget ut fra 900 røster i Idrettshallen på Notodden 13. oktober. Arrangementet Evangeliske Sanger i Sør ble en ubetinget suksess. 11 dyktige kor, grupper og solister deltok.
Det store felleskoret, Gla' bedehussang med lokale krefter fra Grenland og resten av fylket løftet fellessangen til de store høyder, samt at de også bidro med tre sanger alene.


Voksent publikum

De frammøtte var i det alt vesentlige godt voksne mennesker - også blant utøverne. Men ett unntak var det i så måte, søsknene Mirjam og Joel Dyrhovden fra Tysse i Hordaland. To ungdommer som har valgt å framheve vår salmeskatt. Hun synger og spiller fiolin, han syng, spiller gitar, munnspill og tangenter. De to var virkelig et ungt og friskt pust på arrangementet.

Svenske Mikael Järlestrand (49) tok med sin kraftige røst publikum med til de store høyder. Pastoren, sangeren og låtskriveren fra Ørebro holdt også kveldens andakt.

Odd Bergum – om sitt liv

Denne gangen var det en av stifterne av ESIS, sangevangelist Odd Bergum (76) som ble intervjuet om sitt liv. Han fortalte sterkt og gripende fra sitt ungdomsliv som en verdslig ”bråkmaker” til sjøs og i militæret, men også hvordan Gud kalte ham når foreldrene ikke orket å ha ham boende hjemme lenger, og hvordan han tok imot Jesus og ble grepet et Jesusvitne i ord og toner gjennom et langt liv. Men heller ikke en kristen unngår motgang og prøvelser av mange slag, noe heller ikke Odd og familien har unngått. Noe av det verste var å miste to sønner.  Men det har likevel blitt en stor takk til Herren for at han hele tiden har trøstet familien gjennom forvisningen om en gang å møte dem igjen i Himmelen.

Maratonkveld

Med start klokken 17.00 og avslutning cirka klokken 21.30, ble det nærmest en maratonkveld hvor det vekslet mellom fellessang, korsang, sang av grupper og solister og musikalske innslag. Bortsett fra en 45 minutters pause midt i programmet, var det ingen dødpunkter.

Daglig leder for stiftelsen Evangeliske Sanger i Sør, Per Nygard, sto for ledelsen.

Flere lokale krefter medvirket på ulike måter. Det store felleskoret er nevnt.

Det kanskje mest spektakulære innslaget sto nok Tormod Borgen Rogne for. Rogne er nemlig verdensmester i plystring. Tre sanger plystret han.

Fikk skryt

En lokal komité har forberedt de mange praktiske sidene ved arrangementet.

- Dugnadsinnsatsen har vært stor i forbindelse med arrangementet her på Notodden, uten ildsjeler hadde vi ikke fått det i havn. Fra vår side (ESIS) er vi svært tilfreds med jobben som er gjort i forkant og under arrangementet, sier Per Nygard.

Han legger til at det er viktig å få tak i de rette ildsjelene når man starter planleggingen, det har man på Notodden.

To av flere ildsjeler lokalt er Eva Marie Nørstrud og datteren Kristin (16).

De to forteller at flere av menighetene lokalt er involvert i arrangementet.

- Samarbeidet omkring dette store arrangementet har vært godt, legger mor og datter Nørstrud til.

- Målsettingen med disse arrangementene er å ta vare på sangskattene fra “bedehusland”, som har gitt næring til åndelig liv i generasjoner. Tekstene som benyttes er utelukkende på norsk, eventuelt svensk eller dansk, kan Nygard berette om.

Stor giverglede

Per Nygard understreket nødvendigheten av frivillige gaver til den daglige drift av ESIS og deres prosjekter for ”Bibler til Kina” og ”Radioarbeid i Sør-India”. Kollekten på sangmøte lørdag sammen med samlingene på søndag, Notodden kirke, Betesda (Heddal) og Normisjon, Notodden, kom opp i til sammen kr. 70.000.

En egen komite hadde lagt til rette for god servering med egen kafeteria både før og under arrangementet. Maten så ut til å smake, praten gikk flittig og den sosiale delen satte folk pris på. Det ble kjøpt mat for til sammen kr. 34.000.

Egne samlinger på søndag

Noen av sangerne fra lørdag var også i ”ilden” utover søndagen. I Notodden kirke var det mye folk samlet til gudstjeneste kl. 11 hvor de fikk høre bl.a. flott sang av Randi Filtvedt og Hjalmar Johansen og tale over søndagens tekster ved Per Nygard. Kl. 15 var det samlet til et nytt sang- og musikkmøte på Betesda, Heddal hvor disse sangerne deltok; Randi Filtvedt og Hjalmar Johansen, Berit og Arne Øystein Rambekk, Willy Dahlskås og Salig Blanding og hvor Arne Øystein Rambekk talte. Helgen ble avsluttet med mye folk samlet i Normisjon, Notodden hvor Johannes Bakken og Rikard Seltveit sang og spilte og hvor Per Nygard talte. 

Tidligere redaktør i Bladet Evangelisten, Trygve Vasvik, som hadde vært med gjennom hele helgen og signert jubileumsboken for Bladet Evangelisten hadde en fin hilsen og sterk appell tilslutt.


FAKTA: Evangeliske Sanger i Sør

STED: Idrettshallen, Notodden. 900 publikummere.

MEDVIRKENDE: Kolbjørn Evensen, Randi Filtvedt og Hjalmar Johansen, Odd Bergum, Mirjam og Joel Dyrhovden, Mikal Järlestrand, Gunnvor Krogen Stokka, Tormod Borgen Rogne, Salig blanding, Berit og Arne Øystein Rambekk, Betel-gruppa fra Hjartdal, Gla' bedehussang og møteleder Per Nygard.

web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2016