google4d18f910fe543f87.html

Referat

Previous

Tilbake til oversikten

Flott sang- og musikkhelg i Sandefjord


Drøyt 600 forventningsfulle personer fra Sør- og Østlandet, var samlet i Hjertnes Kulturhus, Sandefjord lørdag 10. oktober hvor Evangeliske Sanger i Sør (ESIS) avholdt sitt 41. sang- og musikkmøte med i alt 82 dyktige sangere og musikere.   

DSC 0667DSC 0659

En lokal komité bestående av representanter fra ulike forsamlinger/foreninger har vært i arbeid i drøyt ett år med planleggingen av denne helgen. Geir Øynes, som har koordinert dette arbeidet, kan fortelle at det er lagt ned en betydelig dugnadsinnsats med de mange forberedelser som et slikt arrangement krever.  Han forteller også at næringslivet/forretninger i og rundt Sandefjord har stilt opp som sponsorer av arrangementet.

P1090726

Den samme dugnadsånden som tidligere er fortsatt til stede blant de mange aktørene som deltok, slik det også har vært opp gjennom alle disse 17 årene som Evangeliske Sanger i Sør har drevet sin virksomhet.

DSC 0691DSC 0713 2DSC 0665P1090776DSC 0677DSC 0718

Aktørene denne gangen var fra Sverige og Norge, samt «utvandrede» islendinger, og i alder spredd fra tenåringer til godt voksne. Lennart Larsson måtte dessverre melde avbud dagen før. Vi er derfor så takknemlige for at Donald Bergagård kunne legge om sine planer og stille opp på ekstremt kort varsel, og gledet alle med god sang, en sterk appell og innbydelse. 
Det svenske ekteparet Johan og Gunilla Sigvardsson, som og var med i Skjærgårdshallen i 2011, gjestet oss også denne gangen. Av andre tilreisende deltok Mannsmusikken fra Greåker, Bjørnar og Bent Harald Bertnzen fra Skårer, Mirjam og Joel Dyrhovden fra Tysse og Odd Bergum fra Kristiansand. Lokale aktører var Bugården Menighetskor fra Sandefjord og  familiegruppen Harmony fra Larvik/Island.
For første gang hadde vi med et trekkspillorkester og det var Saron Trekkspillklubb fra Oslo. Medlemmene i denne klubben er fra Oslo, Høland, Drammen, Langesund, Lillestrøm og Nannestad. De spillte både før og etter pausen og oppfordret publikum til å synge med i kjente og kjære evangeliske sanger.

P1090739DSC 0671DSC 0672

Vidar Bergstrøm ble intervjuet og fortalte en sterk historie om en ulykke som forandret hans livskurs, ja ikke bare hans egen men også hele familiens livskurs.

Alle aktørene var dyktige og utviste stor glede og begeistring over å formidle evangeliet om Jesus gjennom sangen. Ja, det var tydelig at budskapet i de mange evangeliske forkynnende sangene grep så vel aktører som publikum på en sterk måte. Dermed ble det også stadfestet det som møteleder Per Nygard refererte til ved flere anledninger om at ”sjeler kan vinnes ved sang” - slik det står i ESIS sin fanesang ”Syng evangeliet om Jesus”. Han la ikke skjul på at målet for disse storsamlingene er at mennesker får et møte med Jesus, enten til frelse eller fornyelse. Per Nygard, som er daglig leder i stiftelsen Evangeliske Sanger i Sør, ledet også dette sangmøtet på en fremragende måte. Han fikk frem både smil og alvor, undring og tårer, noe som berørte oss alle. 

Under dette sangmøtet var det også en sterk appell og innbydelse ved Donald Bergagård. Han ga en klar innvitasjon til å ta imot Jesus og åpnet for at folk kunne komme fram til samtale og bønn ved slutten av møtet.

DSC 0722P1090713DSC 0705

Fellessang var det også rik anledning til og her gjore kveldens dirigent, Erling Grostad, en flott jobb både som dirigent for Bugården Menighetskor, men også i sin ledelse av forsangere og solister sammen med hele den store forsamlingen.

P1090727

Det «faste» husbandet, under sin ledelse av Johnny Verdal, utførte sine oppgaver på en både profesionell og verdig måte. De kledte mange av aktørenes sang med musikk av beste sort.

Musikerne, ESIS-staben og hovedkomitéen vil også berømme personalet i Hjertnes Kulturhus. De var både profesionelle og ikke minst imøtekommende til våre behov. Alt var lagt til rette for en god opplevelse. Dette gjalt også publikums opplevelse undet møtets gang med både lyd og lysforhold av ypperste klasse!

Under en slik helg legger arrangøren også til rette for at det sosiale blir ivaretatt. Flere timer før sangmøtet startet på lørdagen (kl 17.00), var det åpen kafeteria hvor en kunne kjøpe seg mat og «slå av» en prat. Gjensynsgleden var stor, slik det ofte blir når det har gått lang tid siden sist man møttes! Alt i alt var dette en skikkelig ‘’hel-kveld’’ i den evangeliske sangskattens lys.

Søndag kl. 11.00 deltok flere av aktørene på møter i Frelsesarmeen, Misjonssalen og Sandar kirke. Det ble på disse stedene mye god forkynnelse i så vel tale som sang. 

Neste storarrangement i regi av ESIS er for lengst under planlegging og vil finne sted i Filadelfia, Vennesla lørdag 4. juni 2016. 


Omtale og referat fra dette arr. finner du også her på norge24.org sine sider:

http://norge24.org/2015/10/02/stort-sang-og-musikkmote-i-kulturhuset-hjertnes-sandefjord-lordag-10-oktober/
http://norge24.org/2015/10/16/flott-sang-og-musikkhelg-i-sandefjord/

 

(NB: Klikk på bildene for å se dem i stor størrelse!)

web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2016