google4d18f910fe543f87.html

Pressemelding


Sang- og musikkmøte i Sarons Dal Hallen, Kvinesdal, lørdag 30. september 2023 kl. 17.00.

Lørdag 30. september kommer Evangeliske Sanger i Sør for 3. gang til Sarons Dal! Da er det klart for et nytt stort sang- og musikkmøte med en rekke nye aktører, både ang. sang, intervju og andakt.

Dette er altså tredje gang vi er i Kvinesdal med et slikt arrangement! I den største fullriggede møtesalen mellom Bergen og Sandefjord, med plass til 3.000, vil altså dette store evangeliske sang- og musikkmøtet finne sted.
Hallen ligger like ved elven Kvina, med romslige parkeringsforhold og flotte fasiliteter innendørs. Veien til hallen er godt merket med skilt og ligger i kort avstand fra riksvei 461. (gamle E39)  For deg som har anledning til å stanse igjen til neste dag, er det en flott bobil/campingvognplass langs elva rett ved siden av hallen. Det er både et flott toalettanlegg og  tilrettelagte fylle- og tømmemuligheter ved plassen.

Hele 6 aktører/sangere skal delta med 3-4 sanger hver. Noen har vært med ved tidligere arrangement, og nå blir det 4 nye med i denne sammenhengen.

Fra Færøyene kommer denne gangen Svein i Prestgardi og fra Rogaland kommer Børge Tjessem og Kristin Tjelta samt ekteparet Karen og Harald Årsvoll. Vi får også besøk av Arne Edvard Meling fra Askøy ved Bergen og Sarons Dals egen Mona Edvardsen Selseng. Som kor får vi denne gangen med Strandakameratene som kommer fra Strand kommune i Ryfylke.

Husorkesteret vil bestå av: Kapellmester og musiker Johnny Verdal (keyboards), Jahn Arild Verdal (trommer), Trond Schjølberg (steelgitar), Arnt Haddeland (bass) og Torkel Haddeland (gitarer).


Sangevangelist Svein i Prestgardi fra Færøyene holder kveldens andakt, og Kvinesdals egen mangeårige misjonær Jorunn Hamre blir intervjuet i løpet av dette møtet.


ESIS er en ideell stiftelse som startet i Kristiansand for 25 år siden av fire etablerte kristne sanggrupper i nært samarbeid med Bladet Evangelisten. Målsettingen har vært å ta vare på den evangelisk forkynnende sangskatten fra ”bedehusland” gjennom store sangmøter med Video-opptak rundt om i Sør-Norge - ja faktisk hel oppe i ca. fire tusen på et møte i første årene! Sangene som synges, er for det meste født i vekkelser og har gitt næring til åndelig liv i generasjoner. Her ønsket man å oppmuntre og inspirere til fornyelse på samme grunnlag og spre det gjennom tusenvis av VHS/DVD’er utover det ganske land!
Budskapet er absolutt det viktigste. Derfor må musikken være tilpasset dette – og ikke omvendt! I den senere tid er mange av disse sangene også å finne på YouTube og blir sendt på TV12 Bedehuskanalen.
Etter hvert har dette gitt «knoppskyting» til lignende arrangement flere steder i landet. Tekstene som benyttes, er alltid på et nordisk språk, slik at det skal kunne skjønnes av alle i salen.

Arrangementet i Kvinesdal er det 55. totalt av slike store sang- og musikkmøter.

Sangkvelden starter kl. 17.00 og avsluttes ca. kl. 21.30 - med innlagt en snau times pause for kjøp av mat og forfriskninger, samt sang- og musikkprodukter - så vel fra ESIS som den enkelte aktør. Hallen er et flott lokale med egen stor kafeteria som vil være åpen i god tid før møtestart og i pausen.


Det vil bli tatt inngangspenger på kr. 250,- for å dekke de faste kostnadene som følger med et slikt storarrangement. Dermed vil kollekten som tas opp, brukes til spredning av Bibler i Kina

Sett av kvelden og få andre med deg til en stor og minnerik sang- og musikkopplevelse  -med et rikt innhold og et sterkt budskap!

Det blir også arrangert møter i distriktet på søndag den 1. oktober, med deltagere fra det store sangmøtet. Dette blir annonsert på vår hjemmeside. Se forøvrig annonser i lokalaviser og den kristne dagspressen!

På vår hjemmeside www.evangeliskesangerisor.no og vår FaceBook-side finnes mer informasjon om arrangementene.web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2016