google4d18f910fe543f87.html

Referat

Previous

Tilbake til oversikten

Den evangeliske sangskattens budskap lød
i Sarons Dal Arena.


Evangeliske Sanger i Sør (ESIS) besøkte for tredje gang Sarons Dal Arena med sitt evangeliske sang og musikkmøte, i sitt 25. år med sine sangmøter. Nok en gang kunne de frammøtte lytte til vekkelsestonene fra de 6 aktørene som deltok 
den 30. september.


Dette 55. sang- og musikkmøte i rekken, ble nok en gang et møte der vi kjente igjen vekkelses-atmosfæren. Alle aktørene framførte sanger om vår frelser, om himmelen og om å prise vår Herre og Mester.
Evangeliske Sanger i Sør er en ideell stiftelse som startet i Kristiansand for 25 år siden av fire etablerte kristne sanggrupper i nært samarbeid med Bladet Evangelisten. Målsettingen har vært å ta vare på den evangelisk forkynnende sangskatten fra ”bedehusland” gjennom store sangmøter med Video-opptak rundt om i Sør-Norge.

Sarons Dal Arena, som er den største fullriggede konserthallen mellom Bergen og Sandefjord, ga svært god plass til de drøyt 500 frammøtte denne lørdagskvelden.  Alle aktørene deltok med fra 3-4 sanger hver og mellom sangene kom de fleste med egne vitnesbyrd og informasjon om innholdet i sangene de framførte.

Leder for Sarons Dal Arena, Glenn Tønnesen, ønsket velkommen til dette arrangementet og sa at det var en glede å kunne gå sammen med ESIS om et slikt møte som dette.Møtet, som varte i tre og en halv time, bare avbrutt av en snau times pause, ble ledet av sekretær i ESIS, Geir Øynes.

Husorkesteret denne gangen hadde et par nye musikere. Det besto av kapellmester Johnny Verdal (piano/keys), Jahn Arild Verdal (trommer), Arnt Haddeland (bass), Torkel Haddeland (gitarer) og for første gang Trond Schjølberg (steelgitar) og Tore Kvinlaug (munnspill).  

Den toneangivende kjenningssangen ’’Syng evangeliet om Jesus’’ ble som vanlig den første av i alt 4 fellessanger. Disse fellessangene pekte forøvrig på vår Frelser og Herre, og var alle sanger fra forrige århundreskifte, men som møteleder sa; – dette er tidløse sanger med ofte opplevd innhold. De øvrige fellessangen var  
-
Det eldgamle kors, -Tenk når jeg min Frelser skuer og -Kom som du er til din Frelser.

Et eget innslag der den mangeårige Etiopia-misjonæren Jorunn Hamre fra Kvinesdal, i samtale med Mona Edvardsen Selseng, gjorde et stort inntrykk på forsamlingen. Hun hadde så mye på hjertet at det var vanskelig å begrense intervjuet til det kvarteret som var satt av. Her fikk vi høre en vel 90 år gammel representant for misjonsgløden for de unådde som ikke hadde hørt evangeliet om Jesus. Hun kom til slutt med følgende oppfordring til oss:
’’Vi må inn i en bønnekamp for vårt kjære land Norge, at vi får se Frelseren Jesus. og er du her i kveld som ennå ikke har tatt imot Han så er du velkommen, bare Han kan gi oss evig liv!’’

Fra Færøyene deltok for andre gang Svein i Prestgardi, som med sin dype countryrøst og sitt spesielle vitnesbyrd sang seg inn i folks hjerter. Han fortalte bl.a. om bakgrunnen for Kris Kristoffersen sin kjente sang ’’Wy me Lord’’ og delte forøvrig klassikeren ’’Jeg ønsker å se Jesus først av alt’’.

Vi hadde denne gangen 3 nye aktører i ESIS-sammenheng og det var bl.a. to duetter fra Rogaland. Ekteparet Karen og Harald Årsvold var nykommere, der Karen trakterte pianoet og Harald sin gitar. De sang kjente og kjære sanger og viste ved sine vitnesbyrd at dette betød mye for dem, bl.a. ’’Hold meg fast til stormen er forbi’’.

Børge Tjessem og Kristin Tjelta var den andre duetten fra Rogaland som deltok, der Børge på en særdeles fin måte trakterte sin gitar. Vi fikk høre om sterk tro og om det vi har å takke vår gjenløser om i sangen ’’Takk for Golgata’’.

En annen nykommer i ESIS-sammenheng var Arne Edvard Meling fra Askøy ved Bergen. Han sang til eget pianoakkompagnement og fikk hele forsamlingen med seg i sangen der koret lyder slik:  ’’Å pris Hans navn for Han er vår Gud. Å pris Hans navn i evighet. For alltid vil sangen stige opp. Vår Gud du er vår Gud’’. Han vitnet også om hvordan han hadde fått en ny stemme etter en alvorlig halsoperasjon, og dette fikk vi virkelig høre.
Sarons Dals egen Mona Edvardsen Selseng, deltok som en av aktørene denne gangen. Hun har tidligere deltatt som korist, men denne gangen delte hun 3 sanger der en av dem var
’’Det vandrer en i Judeas Land’’, skrevet av hennes egen far Aril Edvardsen. Hun vitnet også om hvordan Jesus møtte henne i ungdommen og at Jesus aldri svikter. Hun spilte egen gitar og ble akkompagnert av husorkesteret.

Som kor denne gangen deltok Strandakameratene fra Strand kommune i Ryfylke. De sang bl.a. ’’Det går en vei mot fremtiden’’ og sin egen signaturmelodi ’’Fader i Himmelen’’. Også her fikk vi lytte til vitnesbyrd av korets leder, Otto Fjelde. Han er forøvrig en slektning til den ikke ukjente sangevangelisten Gerhard Fjelde som startet koret for 30 år siden.

Andaktsholderen var Svein i Prestgardi. Han sang enkelte vers på en tekst han hadde skrevet, som handlet om hvordan han kom til tro og livet videre. Dette knyttet han sammen i andakten og om hvordan han opplevde alkoholens forbannelse, men på grunn av én person, ble livet snudd om til et liv i tjeneste for Gud. Dette gjorde sterkt inntrykk på mange i salen og hans innbydelse til forbønn i slutten av møtet førte også til at folk responderte på det.

Kollekten denne gangen skal brukes til å skaffe bibler til frelste mennesker i verdens folkerikeste land. Dette ble det informert om av leder for New Life Ministries på en engasjerende måte og vi fikk se bilder som underbygge dette store behovet. Resultatet av kollekten førte til at litt under 3000 bibler kan deles ut til mennesker som hungrer etter dette levende ordet.

I pausen var det rik anledning for publikum til å kunne kjøpe seg mat og drikke samt skaffe seg opptak fra enkelte av aktørene. Mannskapene som hovedkomitéen i Sarons Dal hadde engasjert, gjorde jobben på en glimrende måte og sørget for at alle fikk noe å både bite i og drikke.

Helt til slutt i møtet var alle aktørene kommet opp på podiet for å være med på den siste fellessangen.


Vår samarbeidspartner Vasvik Media var tilstede og gjorde videoopptak fra møtet og dette vil bli å se på TV12 Bedehuskanalen og på YouTube etter hvert som dette blir klargjort.

Søndag 1. oktober ble det også arrangert møter med deltagere fra lørdagskvelden. Både Kirken i Dalen, Salen Flekkefjord og Sødal Bedehus i Kristiansand fikk besøk av noen av aktørene.


                                            (NB: Klikk på bildene for å se dem i stor størrelse!)


web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2016