google4d18f910fe543f87.html

Referat

Previous

Tilbake til oversikten

Storartet sang- og musikkmøte i Filadelfia, Vennesla.


I et strålende sommervær samlet nærmere 600 forventningsfulle personer seg fra Rogaland i vest og like til Østlandet - i Filadelfia, Vennesla i lørdag 4. juni på ettermiddag/kveld hvor Evangeliske Sanger i Sør (ESIS) avholdt sitt 42. sang- og musikkmøte med i alt 10 aktører og sitt eget husband ledet av Johnny Verdal.   

Filadelfia møtesal bakfra


Mikael JärlestrandOddvar Høgevoll

Aktørene denne gangen var Mikael Järlestrand (Sverige), Oddvar Høgevoll, Odd Bergum, Randi Brattetveit, Anita Hernes og Tom Magnussen, Unni Bakken og Janne Røinås m/venner, Milly & Oddny og Sven Jarl, Fri Hals, Rett Kurs og Flekkerøy Sangkamerater.

Odd Bergum 2Anita Hernes og Tom Magnussen

Det hele var svært dyktig utført, med stor profesjonalitet og gode sangstemmer! Det hvilte en enestående atmosfære gjennom store deler av arrangementet!  Ekte glede og begeistring over å formidle evangeliet om Jesus gjennom sangen var tydelig og fremtredende hos alle! Det var tydelig at budskapet i de mange evangeliske forkynnende sangene grep så vel aktører som publikum på en sterk måte. 

Per Nygard (1)Thoralf Løvdal

Per Nygard - daglig leder og hovedansvarlig for arrangementet - ledet også dette sangmøtet på sin vanlige frie og dyktige måte. Så fikk han også rosende ord fra avtroppende formann i ESIS, Thoralf Løvdal, som innledet det store sangmøtet med gode ord fra Bibelen – og bønn. Ingen la skjul på at målet for disse storsamlingene er at mennesker får et møte med Jesus - enten til frelse eller fornyelse. 

Mikael Järlestrand(Sverige) holdt kveldens friske og Kristus-sentrerte appell og innbydelse!

Margit og Dagfinn Lund + Per

Gjennom et flott og varmt intervju med Margit og Dagfinn Lund(opphavlig fra Kristiansand) fikk vi innblikk i deres sterke livshistorie – hvor Dagfinn som ektemann og far til 5 små barn var så alkoholisert, at Margit dro hjem til sine foreldre med hele barneflokken. Men da tre år var gått, kom det plutselig brev fra et evangeliesenter i Notodden, hvor han fortalte om sin omvendelse og sitt sterke ønske om å få se barna igjen! Dette ble den første start til et helt nytt hjem! For etter ca ett år ble de gift på nytt, og dette har «holdt» til i dag! Herren løste ham full stendig fra alkoholen.

Gjennom 25 år har de begge vært engasjert i et stort hjelpearbeid gjennom stiftelsen «Arken» til Ukraina. Spesielt fortalte de gripende fra reisingen av et barnehjem som det ble samlet inn penger til under sangmøtet – nærmere 26.000 kr.

Det ble gjort opptak av sangmøtet i bilder og lyd for TV-kanalen Kanal 10 – og for DVD

Nå håper vi virkelig at mange vil kjøpe til seg selv eller som gave til andre - og på den måten være med å spre evangeliet – og sikre ESIS sin økonomi for videre arrangement!

Rett KursMilly & Oddny og Sven Jarl 2Flekkerøy SangkameraterJanne Røinås og Unni Bakken

Planleggingen av et slikt arrangement strekker seg over lang tid, og utallige dugnadstimer er gått med. En ser det også som svært viktig å legge til rette for at det sosiale blir ivaretatt. Så allerede flere timer før sangmøtet startet lørdag, var det åpen kafeteria hvor en kunne kjøpe seg mat og slå av en prat. Gjensynsgleden var stor, slik det ofte blir når det går lang tid mellom hver gang en møtes. 

Søndag var det tre møter fordelt på Stallemo Bedehus, Sødal Bedehus og Tryggheim Bedehus (Ormestad) hvor Per Nygard talte på de to førstnevnte og Oddvar Høgevoll på det siste, og hvor bl.a. aktørene Milly, Oddny og Svein Jarl fra lørdag kveld deltok.

Filadelfia møtesal widescreen


Per Nygard kan med glede fortelle at neste arrangement er kommet langt i sin planlegging og finner sted i Evangeliehuset, Egersund Arena, lørdag 1. oktober dette år.

 

(NB: Klikk på bildene for å se dem i stor størrelse!)

web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2016