google4d18f910fe543f87.html

Mikael Järlestrand

Previous

Tilbake til oversikten


Mikael Järlestrand – Versjon 6

Mikael Järlestrand


Mikael Järlestrand kommer fra Malmø.  Han er godt kjent fra TV-seriene "Minns du sången og Alle tiders sanger”, og har utgitt en rekke plateinnspillinger. Mikael har deltatt i Evangeliske Sanger i Sør flere ganger. Det viktigste sier han er "budskapet om en tro som bär gjenom allt"

Mikael Järlestrand er født i 1965 og har reist som kirkesanger siden 1986. Mikael begynte sin sangopplæring hos sangprofessor Göte Strandsjö. Allerede under studiene ved Musikkhøgskolen i Malmö begynte han å reise i helgene og besøke menigheter i ulike kirkesamfunn og bevegelser.

 Mikael har sine røtter og sitt hjemsted i den svenske pinsebevegelsen. Forbilder er andre kjente «pinsesangere» som Einar Ekberg og Göran Stenlund. Mens Mikael lener seg tilbake på tradisjonen, ønsker han fortsatt å strekke seg fremover mot musikken som en ung generasjon kirkegjengere hører på. Derfor blandes den åndelige sangskatten med nyskrevne forkynnelsessanger samt noen gospel- og lovsangskor. 

 Mikael har spilt inn en rekke soloalbum, hvorav to er på engelsk. Disse platene er for de ulike sangerens reiser som har ført ham til bl.a. Filippinene, Thailand, Korea og USA Mikael har jobbet med mange forskjellige pianister, bl.a. avdøde Lennart Jernestrand, som var pianist for både Einar Ekberg og Göran Stenlund. 


web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2016